Mijn naam is Katinka Gerrits,

Gelukkig samenwonend met mijn grote jeugdliefde en trotse moeder van een prachtige dochter, Elliena en plus zoon Winter. Mijn loopbaan en levensloop hebben me gemaakt tot de persoon die ik nu ben en hebben ertoe geleid dat ik gezondheidsissues anders bekijk. Ik zal proberen uit te leggen hoe en waarom.

In 1996 studeerde ik af als gegradueerd psychiatrisch verpleegkundige. Ruim 10 jaar was ik werkzaam in dat vakgebied en gaf daarrnaast les op de Hoge School Zuyd. Maar al snel wilde ik mijn horizon verbreden en ging ik studeren aan de Europese Akademie te Maastricht. In 2004 behaalde ik mijn diploma van complementair gezondheidstherapeut . Mijn afstudeerscriptie ging over de behandeling van een traumatische stressstoornis, met als ondertitel ‘het verleden heeft geen macht meer over mij’.

Toen trof mij zelf, op mijn 30steeen zware burn-out en dit betekende een volledige verandering in mijn leven. Ik besefte dat ik niet zomaar ziek was geworden en mijn zoektocht naar de oorzaak van mijn ziek zijn en mijn genezing startte. De huisarts stelde voor dat ik een antidepressiva nam, maar gezien mijn werkachtergrond en koppigheid weigerde ik dat en ging heel gedreven fysiek en mentaal met mezelf aan de slag. Ik veranderde veel aan mijn levensstijl en voeding, ik nam supplementen, deed onnoemelijk veel cursussen en mijn kennis en kunde werden steeds groter. Vanuit passie wilde ik de oorzaak van wat me overkomen was doorgronden en deze nieuwe kennis paste ik ook toe op mezelf.  En zo kwam ik na veel puzzelwerk, vallen en opstaan steeds dichter bij mijn eigen kern en waarheid. Na inmiddels ruim 13 jaar een eigen praktijk te hebben mag ik gerust zeggen dat ik voor jou de sleutel kan aanbieden tot een gezond en gelukkig leven. Maar er is wel een MAAR; jouw bereidheid om met jezelf actief aan de slag te gaan en jouw wil om 100% jezelf te herontdekken is essentieel in het proces om volledig te genezen.

Hetgeen cliënten me terugkoppelen is dat ze zich heel snel op hun gemak voelen en vertrouwd voelen om zichzelf te mogen zijn in mijn aanwezigheid. Dat is dan ook de basis van waaruit ik werk. Alles wat besproken wordt valt uiteraard onder het beroepsgeheim.

Indien je een cliëntverhaal wil lezen om zo meer inzicht te krijgen over hoe ik te werk ga, bestel dan “Met volle angst vooruit” van Sandy Ederveen.

Momenteel geef ik ook les op de schoonheidsschool te Hasselt, Antwerpen en Leuven.